over mijn werk

In Boven Leeuwen heb ik sinds 2004 een heerlijk atelier, hier kan ik in alle rust werken en ontvang ik regelmatig belangstellenden.

Ik laat mij inspireren door de wereld die ik observeer en beleef. Dat leidt tot een mix van fantasie en werkelijkheid. Wat persoonlijk is, blijkt universeel en zorgt voor herkenning, maar ook verwondering.
Experimenten met kleuren, materialen en technieken blijven mij inspireren en verrijken mijn werk.

Mijn inspiratie blijft het ervaren van het grensgebied van mijn binnen- en buitenwereld.

Ooit begonnen met tekenen (ca. 1975) ben ik daarna veel meer gaan schilderen, vooral met olieverf. Ik miste echter de lijn. Ik hou van de kracht en de tederheid van de directe lijn die vaak verloren gaat bij schilderen.

Omdat ik geboren en opgegroeid ben in de bossen is het niet vreemd dat landschap, dier en mens mijn grootste inspiratie vormen. Ik observeer en noteer impressies, gedachten en gevoelens die voorbij komen. Alles komt samen in mijn tekeningen (en schilderijen). Zonder vooropgezet plan, maar wel met een startpunt. Het werk groeit onder mijn handen, de ene keer groot, dan weer klein. Altijd weer een avontuur.

recente artikelen en interviews

De kracht en de tederheid van de directe lijn