over mijn werk

In Boven Leeuwen heb ik sinds 2004 een heerlijk atelier, hier kan ik in alle rust werken en ontvang ik regelmatig belangstellenden.

Mijn werk gaat over ritmes in de natuur. de laatste jaren is het vooral riet dat me boeit. Groei, bloei en verval. Stilstaand en in beweging. Parallel daaraan zijn er observaties van mensen, dieren en natuur. In het werk kunnen thema’s samengaan, elkaar opzoeken.

Overal zie ik lijnen, ritmes en structuren. Of ik nu langs het strand wandel, in de bossen of in de bergen.

Ooit begonnen met tekenen (ca. 1975) ben ik daarna meer gaan schilderen, vooral met olieverf. Kleurrijk en niet te zwaar. Na het overlijden van mijn zoon(2005) was de onbezorgdheid weg. Een zoektocht naar verandering begon. Ik miste het directe van tekenen. De kracht en de tederheid van de lijn. Vanaf 2015 heb ik gekozen voor tekenen. Er waren inspirerende werkperiodes in Ierland. Er is sindsdien sprake van onderzoek, groei en verdieping.

Omdat ik geboren en opgegroeid ben in de bossen is het niet vreemd dat landschap, dier en mens mijn grootste inspiratie bron vormen.

recente artikelen en interviews

De kracht en de tederheid van de directe lijn